Сніданок в готелі. Відпочинок на морі. Бірюзова водичка і тепле сонечко - це те про що ми так мріяли!
Поїсти в Чорногорії можна у простих кафе або ресторанах за невеликі 5-10 євро за страву. У фешенебельних ресторанах ціни будуть звісно вище. Також варто врахувати, що ціни на їжу можуть коливатися залежно від сезону.
Приблизні ціни на деякі основні продукти харчування у супермаркетах: хліб - 1 євро за буханку, молоко (1 літр) - 0,60-0,80 євро, яйця (10 штук) - 1-1,50 євро, рис (1 кг) - 1-2 євро, паста (500 г) - 0,70-1,50 євро, олія (1 літр) - 1,50-2 євро, місцевий сир (1 кг) - 5-8 євро, м'ясо (куряча грудка, 1 кг) - 4-6 євро, фрукти (яблука, 1 кг) - 1-2 євро, овочі (помідори, 1 кг) - 0,80-1,50 євро.
Ціни можуть бути дещо вищими у туристичних районах та у сезон.
У Чорногорії ви зможете насолодитися багатьма чудовими стравами традиційної балканської та сербської кухні. Ось деякі страви, які варто спробувати:
1. Чорногорське печене м'ясо (Njeguški pršut) - це смажені або варені кусочки свинини або ягнятини, які часто подаються з сиром та оливками.
2. Чорногорське сирне плескавице (Pljeskavica) - це схоже на бургер страва, приготована з суміші м'яса (зазвичай свинини та яловичини), яка подається в пляцку, зазвичай з лавашем або в булочці, та прикрашена сиром, овочами та соусами.
3. Чорногорський сир (Njeguški sir) - це твердий сир, який часто подається у вигляді закуски разом з медом або оливками.
4. Мішаний гарячий смажений рибний пласт (Riblja čorba) - це густий суп з різних видів риби, овочів та спецій, що вариться на вогні.
5. Пастрма (Paštrovska čorba) - це смачний густий суп з м'ясом (зазвичай бараниною), картоплею, овочами та спеціями.
6. Мандрівна юшка (Kačamak) - це традиційна чорногорська страва, яка приготовлюється з кукурудзяної муки та сиром.
Не забувайте також про місцеві овочі та фрукти, які можна придбати на місцевих ринках, вони завжди свіжі та смачні.
Серед унікальних скарбів Чорногорії, її порізаної берегової лінії та яскраво-блакитного моря, Которська затока є справжнім шедевром природи, красу якої важко описати. Береги прикрашають субтропічні пальми та агави, ароматні мімози та магнолії, соковиті ківі та гранати. На вершинах ближніх гір сріблиться сніг (взимку), а біля їх підніжжя водночас цвітуть пишні троянди. В один із днів ми рекомендуємо взяти байдарку за 10 євро на день, покататися по місцевих бухтах і островах. Це дуже красиво! Нам буде чим зайнятись:)
Пропонуємо ввечері відчути себе справжнім кухарем середземноморської кухні та приготувати собі креветки та рибу! Загляньте на місцеві продовольчі ринки – це просто смакота! Крім того, ціни на морепродукти вдвічі нижчі, ніж в Україні.